Stagiair

Graag willen we jonge collega’s de kans bieden om bij te leren. Men kan pas echt groeien binnen een beroep als men een goede opleiding heeft genoten waarbij er van andere artsen uit de praktijk kan geleerd worden.

Regelmatig lopen geneeskundestudenten tijdens hun basisopleiding korte stages in onze praktijk. Het is belangrijk dat zij zoveel mogelijk uiteenlopende consultatiemomenten kunnen ervaren. Indien u toch liever niet heeft dat de stagiair de consultatie bijwoont, mag u dit steeds aan uw arts vragen.


Huisarts in opleiding (haio)

De haio is reeds afgestudeerd aan de universiteit en als arts gediplomeerd. Zij doorloopt verder de laatste twee jaar van haar specialisatie als huisarts. U kan dus ook bij haar op consultatie gaan en/of een huisbezoek aanvragen.

Alles wat de haio doet, bespreekt zij dagelijks met de andere artsen uit de praktijk. Wekelijks is er gezamenlijk teamoverleg en daarna ook een bespreking van problemen en leermomenten met de praktijkopleider. 

Aan de hand van uw dossier blijft uw huisarts goed op de hoogte van alles wat er voor uw gezondheid gebeurt. Als u dat wenst, kan u altijd bij uw eigen huisarts terecht. Voel u volkomen vrij om het te vragen.


Praktijkopleider (PO)

In het verleden heeft dr. De Ridder als PO heel wat haio’s opgeleid tot huisarts.

Het ICHO (Interuniversitair Centrum voor de Huisartsopleiding) is in Vlaanderen verantwoordelijk voor de huisartsopleiding. In 2015 startte dr. Supeene hier de opleiding tot praktijkopleider.

In 2016 nemen we met de praktijk de beslissing opnieuw een haio op te leiden. Dr Supeene neemt de taak van PO nu op zich. Hij is verantwoordelijk voor het leertraject van de haio, de algemene supervisie en de leergesprekken. Hij volgt hiervoor ook jaarlijks enkele opleidingen bij het ICHO.

Het is evident dat daarnaast, voor de dagelijkse opvolging, de haio overlegt met alle collega’s in de praktijk zodat zij steeds terecht kan bij de arts die u het beste kent.